Kinesiotaping​

Tapeteknikk for muskelsmerter og behandling av idrettsskader

Har du forsøkt det meste av behandlingsalternativer uten varig resultat kan kanskje dette være behandlingen for deg. Behandlingen er rask, smertefri, rimelig og effektiv på mange kjente plager. Les mer om bakgrunnen for Kinesiotaping.

Hva er Kinesio Taping?

Kinesio-Taping ble utviklet i Japan på 1970-tallet av Dr. Kenzo Kaze og har blitt sterkt bemerket internasjonalt. Tape teknikken skiller seg sterkt fra tradisjonelle teknikker.

Kinesio Tape teknikken har tatt det internasjonale rehabiliterings og sportsmedisin miljøet med storm de siste årene. Teknikken ble først introdusert i Norge av Alfa Care i 2006 hvor det ble gjennomført en rekke kurs med internasjonale instruktører for å lære opp norske fysioterapeuter, leger og kiropraktorer i behandlingsteknikken.

Tapen er spesielt utvilket for å behandle muskulære plager og for å redusere lymfeødem. I tillegg er teknikken blitt introdusert i idretten for å behandle atrikulære plager ved å benytte korrigerende teknikker.

 Kinesio Tape metoden benytter den elastiske tapen over og rundt muskler for å støtte og assistere musklene samt for å motvirke overspenning. Tapen legges på med forskjellige patenterte teknikker hvor målet enten er å stimulere muskulatur til å arbeide mer eller mindre. I tillegg kan tapen benyttes til å støtte opp bånd og ligamenter slik at belastningen på disse reduseres. Som f. eks. ved plager knyttet til overbelastede sener. Teknikken benyttes sjeldent alene, men som et supplement til annen behandling.

Tapen påvirker aktiviseringen av nervesystemet og sirkulasjonsapparatet. I motsetning til annen behandling som kun har effekt der og da, vil tapen sitte på i opptil flere dager. Du får på denne måten nytte av tapen 24 timer i døgnet så lenge den sitter på. Tapen tåler vann og vanlig kroppsbruk, og den sitter vanligvis på i ca 3-5 dager før den skiftes ut. Siden den er elastisk merker pasienten svært lite til at den sitter på kroppen. Dette gjør at den skiller seg veldig fra bruk av vanlig sportstape.