Behandlingstilbud

Fysioterapi er et selvstendig teoretisk og praktisk helsefag. Offentlig autorisasjon er nødvendig for å kunne arbeide som fysioterapeut. Fysioterapi er et lovfestet tilbud innen norsk helsetjeneste. 

Aktiv Fysioterapi Nittedal tilbyr behandling av dine skader, samt grundig oppfølging i forbindelse med opptreningen. Vi tar imot alle skader. Idrett krever skadebehandling, oppfølging og forebygging. 

Psykomotorisk fysioterapi er en norsk behandling utviklet av psykiater Trygve Bråtøy og fysioterapeut Aadel Bulow Hansen i 1950-årene. Den har siden den tid blitt videreutviklet og blir praktisert av spesialutdannede fysioterapeuter som må ha spesialutdanning for å bruke denne behandlingsformen.

Massasje defineres som ”manipulasjon av kroppens mykvev, muskler og bindevev iden hensikt å normalisere dens funksjoner” (NOU, Norges Offisielle Utredninger, 1998:21) . Massasjen kan inndeles i klassisk massasje, velværemassasje, triggerpunktsmassasje og koppingmassasje.

Osteopati er en manuell behandlingsform som ivaretar hele mennesket, både skjelett, muskler, bindevev, organ- og nervesystem. En dysfunksjon i kroppen kan gi symptomer et helt annet sted i kroppen enn dysfunksjonens opprinnelsessted.

Med ultralyddiagnostikk så kan fysioterapeuten se inn mot knokler og ledd, og vurdere muskler,sener,bindevev,slimposer,leddbånd ol. Sammenlikningsbilder av frisk side hjelper fysioterapeuten med å bedømme om de funnene som gjøres på bildene,er relevant for plagene.

Trykkbølgebehandling er samme teknologi som benyttes til å knuse blant annet nyrestein. Apparatet sender en rekke små, høyfrekvente slag mot huden som brer seg inn i vevet. Dette setter igang en rekke fysiologiske reaksjoner i vevet som stimulerer kroppens egne reperasjonsprosesser.

Tapeteknikk for muskelsmerter og behandling av idrettsskader

Har du forsøkt det meste av behandlingsalternativer uten varig resultat kan kanskje dette være behandlingen for deg. Behandlingen er rask, smertefri, rimelig og effektiv på mange kjente plager. Les mer om bakgrunnen for Kinesiotaping.

Taping og ortosebruk er vanlig i rehabilitering etter skader/idrettsskader. Med dette kan den skadede delen støttes opp slik at ønsket aktivitet kan gjennomføres. Det kan brukes ulike tapeteknikker for ulike ledd, og riktig valg av tape er avgjørende for et godt resultat. Vi har kompetansen på dette. Kontakt oss for hjelp til taping.

Intramuskulær stimulering (IMS), er det samme som kalles «Triggerpunkt- behandling» med akupunkturnåler. Triggerpunkter er lokale spenninger eller kramper som setter seg i en overbelastet muskel. Dette er ikke kinesisk akupunktur, men en vestlig medisinsk nålebehandling av triggerpunktene.

Medisinsk treningsterapi er en behandlingsmetode som bygger seg på at plager kan rehabiliteres ved at man trener funksjonelt uten smerter. Sentralt i konseptet er derfor å finne belastninger som kan stimulere rehabiliteringen av muskler og ledd uten at man overbelaster eller provoserer smertere.

Terapimaster/redcord er et trenings og behandlingskonsept som er utviklet i Norge av norske fysioterapeuter. Gjennom årene så har behandlingsmetoden og produktet endret navn opptil flere ganger. Fra Terapimaster, SET (sling exercise therapy), slyngetrening, Redcord og Naurac.

Kvinnehelse omhandler kvinners helse gjennom hele livet. Fysioterapeuten har kunnskap om plager relatert til bekkenbunnen, svangerskap og barseltid. Også menn kan ha plager som inkontinens og smerter i bekken/underliv, og kan ha nytte av fysioterapibehandling.

Aktiv Fysioterapi Nittedal er din idrettsklinikk i Nittedal. Vi har idrettsmedisinsk kompetanse og erfaring. Flere idrettslag og klubber har laget mindre og større avtaler med oss. Idrettsutøvere er avhengig av å ha så korte skadeavbrekk som mulig for å prestere optimalt.

HMS

Helse / miljø / sikkerhet
Bedrifthelsetjeneste
En sykemeldt ansatt koster en bedrift flere tusen kroner pr dag den er borte. De første 16 dagene er som kjent arbeidsgiver sitt økonomiske ansvar. Å sikre seg at de ansatte får rask behandling, og kommer raskt tilbake til jobb er svært viktig.