Gruppetrening

Barseltrening i slynger

Dette er en tilrettelagt time for mor og barn. Treningen kan startes opp 6 uker etter normal fødsel og 8 uker etter keisersnitt. Vi trener hovedsaklig i slynger (les under for mer informasjon). Timen ledes av fysioterapeut. 

Ta kontakt ved spørsmål!

Slyngegruppe

Slyngetrening er en form for styrketrening med treningsøvelser utført i slynger. Treningsformen har utgangspunkt i fysioterapi. Treningen er effektiv på både støttemuskulatur og bevegelsesmuskulatur.  Øvelsene trener hele kroppen,og hovedfokus er på nakke-,skuldre- og ryggøvelser.
Noen av målene ved slyngegruppe er å:

  1. Øke funksjonell muskelstyrke og -utholdenhet
  2. Bedre koordinasjonen og balanse
  3. Forhindre og forebygge skader
  4. Utvide mulighet til forskjellige øvelser til tross for svak muskulatur.

Ved at styrkeøvelsene gjøres i slynger må kroppen samtidig stabilisere for å holde balansen. Slik trenes muskelsamspillet på en annen måte, og både de store bevegelsesmusklene og de små støttemusklene aktiveres. Øvelsene har stor overføringsverdi til situasjoner i idrett og hverdagsliv og kalles også funksjonell styrketrening. Se gruppetimeplan.

Medisinsk treningsterapi gruppe

Medisinsk treningsterapi (MTT) gruppe, er en aktiv rehabiliterings-/treningsform for slitasje av ledd. MTT er et komplett og aktiv rehabiliteringskonsept med røtter i Norge, og er grunnleggende i rehabilitering hos fysioterapeuter generelt i Skandinavia. MTT integrerer nevromuskulær kontroll, muskulær styrke og utholdenhet for å behandle smerte, nedsatt bevegelsesutslag og økt funksjon i hverdagslige aktiviteter. Treningsformen integrerer muskulær stabilitet, sirkulasjon og styrke. Fordelen med MTT er muligheten for å individuelt tilpasse treningen for å gjøre den så godt som smertefri.

Den er for både akutte og kroniske plager i skjelett/muskel systemet. Treningen legger vekt på en optimal tilpasning av belastning, for å normalisere muskulær ubalanse og koordinasjon. Dette gjøres ved å øke doseringen underveis i treningsforløpet.

Parkinson-gruppe

Treningsgruppe for deltakere med parkinson med fokus på balanse, styrke, bevegelighet, koordinasjon og generell fysisk aktivitet. Fredager fra 1030-1130. Ta kontakt for vurdering av deltakelse.