Gruppetrening

Barseltrening i slynger

 

Mandager kl 0930 og 1030.

Dette er en tilrettelagt time for mor og barn. Treningen kan startes opp 6 uker etter normal fødsel og 8 uker etter keisersnitt. Vi trener hovedsaklig i slynger (les under for mer informasjon). Timen ledes av fysioterapeut. 

Ta kontakt ved spørsmål!

 

Slyngegruppe

 

Slyngetrening er en form for styrketrening med treningsøvelser utført i slynger. Treningsformen har utgangspunkt i fysioterapi. Treningen er effektiv på både støttemuskulatur og bevegelsesmuskulatur.  Øvelsene trener hele kroppen,og hovedfokus er på nakke-,skuldre- og ryggøvelser.
Noen av målene ved slyngegruppe er å:


• 1. Øke funksjonell muskelstyrke og -utholdenhet
• 2. Bedre koordinasjonen og balanse
• 3. Forhindre og forebygge skader
• 4. Utvide mulighet til forskjellige øvelser til tross for svak muskulatur. 

 

Ved at styrkeøvelsene gjøres i slynger må kroppen samtidig stabilisere for å holde balansen. Slik trenes muskelsamspillet på en annen måte, og både de store bevegelsesmusklene og de små støttemusklene aktiveres. Øvelsene har stor overføringsverdi til situasjoner i idrett og hverdagsliv og kalles også funksjonell styrketrening. Se gruppetimeplan.

 

 

Medisinsk treningsterapi gruppe

 

Medisinsk treningsterapi (MTT) gruppe, er en aktiv rehabiliterings-/treningsform for slitasje av ledd. MTT er et komplett og aktiv rehabiliteringskonsept med røtter i Norge, og er grunnleggende i rehabilitering hos fysioterapeuter generelt i Skandinavia. MTT integrerer nevromuskulær kontroll, muskulær styrke og utholdenhet for å behandle smerte, nedsatt bevegelsesutslag og økt funksjon i hverdagslige aktiviteter. Treningsformen integrerer muskulær stabilitet, sirkulasjon og styrke. Fordelen med MTT er muligheten for å individuelt tilpasse treningen for å gjøre den så godt som smertefri.

Den er for både akutte og kroniske plager i skjelett/muskel systemet. Treningen legger vekt på en optimal tilpasning av belastning, for å normalisere muskulær ubalanse og koordinasjon. Dette gjøres ved å øke doseringen underveis i treningsforløpet.

 

 

Parkinson-gruppe

 

Treningsgruppe for deltakere med parkinson med fokus på balanse, styrke, bevegelighet, koordinasjon og generell fysisk aktivitet. Fredager fra 1030-1130. Ta kontakt for vurdering av deltakelse. 

 

 

 

Tai Chi gruppe

 

Tai chi har som mål å gi økt kontakt med egen kropp, øke bevegelighet, forebygging av belastningsskader, mental avspenning eller velvære. Det kan være et supplement til annen trening, fordi det kan gi ny innsikt til sider ved kroppen, sinnet, bevegelsene og pusten din. Tai chi fremmer en sterkere opplevelse av dine egne naturlige bevegelser. Det kan gi deg større kjennskap til kroppen som en ressurs i dagliglivet og hjelpe deg til f.eks. å gjenvinne balanse, bakkekontakt eller fleksibilitet.